Flopbieb

do. 31 oktober 2024 vanaf 19:30

Speciale avond met Henny Haggeman

Met Henny Haggeman

Als journalist en schrijver werkte hij voor onder meer Voetbal International en De Volkskrant. De krantenjournalist groeide op in een voormalige boerderij op de Covik, tussen Baak en Steenderen in een gezin waar aan de keukentafel vaak werd verteld over de oorlog. Het verhaal over de neef van zijn vader die was gesneuveld op de Grebbeberg en de buurjongen die verkering had in Putten en die in september 1944 tijdens de razzia werd weggevoerd en nooit meer terugkwam. Als journalist van de Gelderlander schreef hij in de periode van 2007 tot heden regelmatig verhalen in de krant over de Tweede Wereldoorlog in de Achterhoek. Veertig van deze Achterhoekse oorlogsverhalen zijn gebundeld in het boek De laatste dagen van soldaat Haggeman.Het boek was genomineerd voor het Beste Boek van Achterhoek en Liemers 2019. Hij schreef over journalistieke hoogtepunten zoals het WK voetbal in Amerika en de Elfstedentocht. Voor de Gelderlander schreef en schrijft hij vele columns, waaronder de column “Stadse Fratsen” waarvan twee bundels zijn verschenen in 2014 en in 2021.     De vrijwilligers van de Flopbieb organiseren deze avond voor alle belangstellenden uit Toldijk en omgeving. Vanaf 19.30 uur staat er koffie en thee klaar en om 20.00 uur begint Henny met zijn voordracht. Wilt u zeker zijn van een plaats, dan kunt u uw naam op de intekenlijst in de Flopbieb zetten of een mailtje sturen naar flopbieb@hotmail.com.   Bij de uitgang staat een bus waarin u een vrije gift kunt doen ter bestrijding van de onkosten.Tijdschema   Tijdschema: • Vanaf 19.30 uur ontvangst van bezoekers met koffie e.d. (koffie en thee is gratis) • 20.00 uur eerste deel voordracht van Henny Haggeman • 20.30 uur pauze voor een drankje (op eigen kosten) en mogelijkheid tot bezoek Flopbieb • 21.00 uur tweede deel voordracht van Henny Haggeman.

Beschrijving:

De dorpsbibliotheek is opgezet voor en door inwoners van Toldijk. Er zijn veel mensen die boeken beschikbaar hebben gesteld voor dorpsgenoten en er is een enthousiaste groep van meer dan 6 vrijwilligers die de bibliotheek runt. Er staan ruim 3.000 boeken voor u klaar in de “FLOP”bieb. Naast het uitlenen van boeken hebben wij ook legpuzzels in ons assortiment. We vinden het belangrijk om een ontmoetingsplek te creëren voor inwoners van Toldijk.

Twee keer per jaar organiseren wij een Speciale avond in de Flopbieb waarop u kennis kunt maken met schrijvers uit de Achterhoek.Lid worden?

U kunt zich tijdens de openingstijden van de bibliotheek inschrijven als lener. Aan het lidmaatschap en het lenen van boeken zijn geen kosten verbonden.

Openingstijden

De Flopbieb geopend  1e en 3e dinsdagavond van de maand van 18.30 uur tot 19.30 uur.
Let op: in verband met de kerstvakantie is de Flopbieb gesloten vanaf 20 december 2023 tot 15 januari 2024. In het nieuwe jaar hopen we iedereen weer te voorzien van leesvoer!

De bibliotheek is gevestigd op de zolder van Flophouse. De koffie en thee staan klaar. Lukt het niet om de trap te beklimmen, dan brengen wij graag boeken naar beneden.