Flopbieb

Speciale avond met Henny Haggeman

donderdag 31 oktober 2024 vanaf 19:30

Beschrijving:

Als journalist en schrijver werkte hij voor onder meer Voetbal International en De Volkskrant.

De krantenjournalist groeide op in een voormalige boerderij op de Covik, tussen Baak en Steenderen in een gezin waar aan de keukentafel vaak werd verteld over de oorlog. Het verhaal over de neef van zijn vader die was gesneuveld op de Grebbeberg en de buurjongen die verkering had in Putten en die in september 1944 tijdens de razzia werd weggevoerd en nooit meer terugkwam. Als journalist van de Gelderlander schreef hij in de periode van 2007 tot heden regelmatig verhalen in de krant over de Tweede Wereldoorlog in de Achterhoek. Veertig van deze Achterhoekse oorlogsverhalen zijn gebundeld in het boek De laatste dagen van soldaat Haggeman.Het boek was genomineerd voor het Beste Boek van Achterhoek en Liemers 2019.

Hij schreef over journalistieke hoogtepunten zoals het WK voetbal in Amerika en de Elfstedentocht. Voor de Gelderlander schreef en schrijft hij vele columns, waaronder de column “Stadse Fratsen” waarvan twee bundels zijn verschenen in 2014 en in 2021.

 

 

De vrijwilligers van de Flopbieb organiseren deze avond voor alle belangstellenden uit Toldijk en omgeving. Vanaf 19.30 uur staat er koffie en thee klaar en om 20.00 uur begint Henny met zijn voordracht. Wilt u zeker zijn van een plaats, dan kunt u uw naam op de intekenlijst in de Flopbieb zetten of een mailtje sturen naar flopbieb@hotmail.com.

 

Bij de uitgang staat een bus waarin u een vrije gift kunt doen ter bestrijding van de onkosten.Tijdschema

 

Tijdschema:

Vanaf 19.30 uur ontvangst van bezoekers met koffie e.d. (koffie en thee is gratis)
20.00 uur eerste deel voordracht van Henny Haggeman
20.30 uur pauze voor een drankje (op eigen kosten) en mogelijkheid tot bezoek Flopbieb
21.00 uur tweede deel voordracht van Henny Haggeman.

deel deze activiteit